Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
logo
Mobil menu

Køkken

I Solstrålen har vi madordning. Det betyder, at alle børn hver dag tilbydes frokost og et supplerende eftermiddagsmåltid. Der ud over har alle stuer en forældredrevet frugtordning.

Vores økonoma laver mad i køkkenet i Nord, og bringer det over til Syd ved frokosttid.

Vi følger Gentofte Kommunes kostpolitik, og sørger for sund, nærende og overvejende økologisk kost.

Solstrålen har det økologiske sølvmærke, hvilket betyder at vores økologiprocent skal ligge på minimum 60%

Særlige interne kostpolitikker i Solstrålen, fastlægges i samarbejde med bestyrelsen. Det betyder f.eks. at vi løbende forholder os til sukkerpolitikken, uddeling ved særlige lejligheder osv.

Mad og det pædagogiske måltid.

Solstrålen tilbyder vi en sund, varieret og overvejende økologisk kost af gode råvarer.

Alle måltider i Solstrålen tilberedes af køkkenpersonalet i vores køkkener.

Vi tager højde for allergi og hvis barnet ikke må spise kød mm.

Vi er en slik-fri-institution.

i Vuggestuen serveres der:

  • Frugt om formiddagen mellem kl.9-9:30
  • Frokost mellem 11 og 12
  • Frugt/brød om eftermiddagen (kl. 14)

I børnehavne serveres der: 

  • Frokost mellem 11 og 12
  • Frugt/brød om eftermiddagen plus med pakke med hjemme fra (kl. 14:30)

Vi ser måltidet som en vigtig del af den pædagogiske praksis og har ved måltidet eks. fokus:

  • Styrke børnenes smagssans
  • Styrke børnenes sprog ved at tale om maden (at tale om farver, former, smage) hvad vi har lavet i løbet af dagen osv.
  • Styrke børnenes fin motorik og selvhjulpenhed